Tilaus- ja toimitusehdot

Voimassa 23.7.2020 alkaen

YLEISTÄ VERKKOKAUPASTA

Verkkokaupan tuotteita myy Mikropiste (T3-Group Oy, y-tunnus 1632762-2). Toimitamme tuotteita ainoastaan täysi-ikäisille kuluttaja- ja yritysasiakkaille. Tuotteita ei toimiteta Ahvenanmaalle, eikä Suomen valtion rajojen ulkopuolelle. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Hyväksymme maksuvaluuttana ainoastaan euroja. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin. Verkkosivuilla ilmoitetut hinnat ovat voimassa vain verkkokaupassa, ja ne voivat poiketa myymälämme hinnoista sekä valmistajien suositushinnoista.

TILAAMINEN

Tuotteet tilataan osoitteesta mikropiste.net

Kaikki tilaukset vahvistetaan sähköpostilla. Tilausvahvistuksen saaminen edellyttää oikean sähköpostiosoitteen ilmoittamista tilauksen yhteydessä.

Asiakas sitoutuu jokaisen tilauksen yhteydessä voimassa oleviin toimitusehtoihin.

TILAUSVAHVISTUS

Lähetämme tilauksen jälkeen asiakkaalle sähköpostitse automaattisen tilausvahvistuksen ja erillisen, ennakkolaskun sisältävän viestin.

MAKSUTAVAT

Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan erikseen toimitettavalla ennakkolaskulla. Tilaus toimitetaan, kun suoritus näkyy pankkitilillämme.

TOIMITUSTAVAT JA -KULUT

Toimituskulut määräytyvät tuotteiden tilavuuden ja painon mukaan. Toimituskulut näytetään kassalla ja samalla voit valita toivomasi noutopisteen. Käytössä ovat seuraavat toimitustavat ja -kulut:

  • Nouto myymälästä 0 €
  • Posti pikkupaketti 9,95 €
  • Posti, Matkahuolto, DB Schenker noutopaketti 12,95 – 19,95 €
  • Posti, Matkahuolto, DB Schenker kotipaketti 18,95 – 29,95 €
  • Rullakko (vain yrityksille) perille toimitettuna

Tilauksen toimitusaika on tuotteiden varastotilanteesta riippuen 2-14 päivää. Tuotteiden tarkempaa toimitusaikaa voi tiedustella puhelimitse 045 1138011 tai sähköpostitse posti@mikropiste.net

PERUUTUS- JA PALAUTUSOIKEUS

Yksityisasiakkaat: Tuotteilla on kuluttajansuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus paketin vastaanottohetkestä alkaen. Tuotteen tulee olla käyttämätön ja se tulee pakata alkuperäiseen pakkaukseensa ja sen tulee olla myyntikelpoinen, jotta tuotteen hinta voidaan hyvittää. Peruuttamisoikeuden käyttämiseksi ilmoita meille päätöksestä peruuttaa sopimus sähköpostitse 14 päivän kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Ilmoita vähintään seuraavat tiedot: tilaajan nimi, tilausnumero ja palautettavan tuotteen tiedot. Lisäksi tarvitsemme maksun palautusta varten tilinumeron.

Palautuksesta aiheutuvat kustannukset maksaa asiakas. Jos sopimus peruutetaan, palautamme kaikki sopimukseen kohdistuneet saamamme suoritukset viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua siitä kun tuotteet ovat meille palautuneet.

Yritysasiakkaat: Tuotteilla ei ole palautusoikeutta ellei erikseen niin sovita. Tilauksen voi perua ennen ennakkolaskun maksamista ja tilauksen toimitusta.

ONGELMATILANTEET JA REKLAMAATIOT

Mikäli tuote on kadonnut kuljetuksen aikana, vioittunut tai asiakkaalle on toimitettu väärä tuote, tulee asiakkaan ilmoittaa virheestä välittömästi puhelimitse 045 1138011 tai sähköpostitse posti@mikropiste.net

Ilmoitus virheellisestä toimituksesta tai viallisesta tuotteesta on tehtävä 14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta. Jos paketti on vioittunut kuljetuksessa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio kuljetusyritykselle.

Normaalista kulumisesta, tuotteen virheellisestä käytöstä tai hoito-ohjeiden laiminlyönnistä johtuvat ongelmat eivät oikeuta reklamoimiseen. Epäselvissä tapauksissa reklamoidut tuotteet toimitetaan valmistajalle, joten käsittely kestää yleensä 1-3 viikkoa.

Mikäli kyseessä on selkeä valmistusvirhe, toimitamme korvaavan tuotteen välittömästi.

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00